Home Ambasada Bucuresti
Ambasada Bucuresti
Ambasada Bucuresti PDF Imprimare Email
Ambasada Bucuresti
Scris de mihaela86   
Joi, 02 Iunie 2011 13:14

Orice ambasada in Bucuresti are datele de contact publice, pentru ca oamenii (indiferent ca sunt cetateni ai tarii gazde ori cetateni ai tarii reprezentate) sa o poata contacta cu usurinta. De cele mai multe ori o ambasada in Bucuresti este contactata pentru situatii privitoare la regimul vizelor. Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca intr-o anumita tara si necesita viza, contacteaza ambasada din Bucuresti a tarii respective.

Acelasi lucru este valabil si pentru cetatenii straini care locuiesc in Romania si vor sa calatoreasca intr-o alta tara. De obicei, de aceste aspecte se ocupa consulatul sau sectia consulara care apartine de ambasada din Bucuresti a tarii respective. In unele cazuri ambasada din Bucuresti a tarii reprezentate este intr-o alta locatie fata de consulat sau de sectia consulara.

In acest context putem urmari exemplul Statelor Unite. Ambasada SUA la Bucuresti este situata pe strada Tudor Arghezi, nr 7-9, iar sectia consulara ce apartine de aceasta ambasada in Bucuresti este situata pe strada Nicolae Filipescu, nr 26. Aceste cazuri sunt frecvente la noi in tara, nu numai la o singura ambasada in Bucuresti.

Ambasada in Bucuresti a unor tari are roluri mai comlexe decat cel privitor la regimul vizelor. Astfel, oamenii-cetateni straini viziteaza ambasada in Bucuresti in cazul unor casatorii pe teritoriul Romaniei intre doi cetateni straini sau intre un cetatean strain si unul roman. Exista si alte evenimente deosebite pentru care cetatenii straini viziteaza ambasada in Bucuresti a tarii lor, precum accidente pe teritoriul Romaniei sau furturi.

Ultima actualizare în Vineri, 03 Iunie 2011 08:48
 


Sondaje

Sunt utile informatiile oferite?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com