Home Ambasada Canada la Bucuresti
Ambasada Canada la Bucuresti
Ambasada Canada la Bucuresti PDF Imprimare Email
Ambasada Canada la Bucuresti
Scris de mihaela86   
Joi, 02 Iunie 2011 13:17

Ambasada Canada la Bucuresti priveste pe de o parte interesele cetatenilor canadieni in Romania, Republica Moldova si Bulgaria, iar pe de alta parte, priveste interesele cetatenilor romani, moldoveni si bulgari. Prin sectiile sale consulare Ambasada Canada la Bucuresti acorda vize cetatenilor care doresc sa calatoreasca in Canada. Ambasada Canada la Bucuresti sustine cetatenii romani si nu numai in interesul de a se stabili in Canada si de a invata si lucra pe teritoriul acestui stat.

Intre Ambasada Canada la Bucuresti si Romania, de-a lungul timpul s-au dezvoltat relatii bazate pe solidaritate si sustinere reciproca. Relatiile bilaterale dintre Ambasada Canada la Bucuresti si Romania sunt bazate pe inflorire economica si pe stabilitatea comertului. Ambasada Canada la Bucuresti sustine investitorii canadieni de pe teritoriul Romaniei. Chiar daca sunt mai putini la numar, Ambasada Canada la Bucuresti sustine si investitorii romani de pe teritoriul Canadei.

Intre Ambasada Canada la Bucuresti si Ambasada Romaniei in Canada exista o stransa legatura bazate pe comunicare si prietenie. Acest lucru se datoreaza faptul ca pe teritoriul Canadei traiesc 200.000 de persoane de origine romana. In plus, Ambasada Canada la Bucuresti organizeaza diferite programe culturale, stiintifice si institutionale prin care studentii romani, moldoveni sau bulgari pot primi burse de studiu in Canada.

Intre Ambasada Canada la Bucuresti, Romania si Bulgaria sunt dezvoltate relatii academice. Impreuna cu Guvernul canadian si romanesc, Ambasada Canada la Bucuresti promoveaza studiul in Canada pentru aprofundare sau pentru cadre didactice. Ambasada Canada la Bucuresti realizeaza in fiecare an o serie de evenimente si de programe academice la care studenti si cadre didactice din Romania, Bulgaria si Moldova pot participa.

Aceste programe sunt, de obicei, sustinute la sediul unor facultati de pe teritoriul Romaniei, in campusuri universitare, biblioteci, librarii, centre culturale etc. Anual, Ambasada Canada la Bucuresti ajuta aproximativ 200 de studenti cetateni romani sa studieze in Canada. La acest numar se adauga studentii cetateni bulgari sau moldoveni. De asemenea, exista foarte multe programe dezvoltate de institutii culturale si stiintifice cu implicarea si sprijinul venit din partea Ambasada Canadei la Bucuresti pentru diferite proiecte (de turism, urbanims, ecologie etc).

Ultima actualizare în Vineri, 03 Iunie 2011 08:49
 


Sondaje

Sunt utile informatiile oferite?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com