Home Ambasada Frantei
Ambasada Frantei
Ambasada Frantei PDF Imprimare Email
Ambasada Frantei
Scris de mihaela86   
Luni, 23 Mai 2011 09:02

Ambasada Frantei In Romania este situata pe strada Biserica Amzei la nr 13-15, in sectorul 1, in Bucuresti. Intre Romania si Ambasada Frantei exista o stransa legatura, mai ales la nivel cultural. Ambasada Frantei s-a implicat intr-o serie de evenimente culturale, inclusiv in existenta unor centre culturale franceze din Bucuresti, Iasi, Timisoara si Cluj. Atat aceste centre culturale, cat si Institutul Francez din Bucuresti sunt subordonate de Ambasada Frantei.

De asemenea, intre Romania si Ambasada Frantei exista si puternice legaturi economice si comerciale. Relatiile economice dintre Franta si Romania au fost intotdeauna dinamice si bine structurate si au fost realizate pe baza unor tratate si acorduri semnate la Ambasada Frantei. Ambasada Frantei este si cea care sustine investitorii francezi in Romania. Dintre investitorii francezi sustinuti de catre Ambasada Frantei pe teritoriul Romaniei putem enumera: Renault Dacia, Michelin, Alcatel-Lucent, Saint-Gobain, Danone, DistrigazSud-GDF, Orange, BRD, Cetelem, Accor Services, Carrfour, Auchan, Cora Intermarche`, Bricostore, Groupama etc.

Ambasada Frantei in Romania, la fel ca si Ambasada Canadei are un program cultural care sustine studentii romani sa studieze in afara granitelor Romaniei. Anul trecut Guvernul francez a atribuit prin Ambasada Frantei, studentilor romani peste o suta de burse de specializare in Franta. Inclusiv anul acesta, prin Ambasada Frantei au fost puse la dispozitie o sumedenie de locuri pentru studiul la universitati de prestigiu din Franta.

Studentii care au dorit sa participe la acest program au colaborat cu persoane de la Serviciul de Cooperare si de Actiune Culturala din Ambasada Frantei in Romania. La aceeasta sectie din Ambasada Frantei candidatii au trimis scrisori de motivatie si CV-uri pentru a putea fi admisi la una din universitatile franceze. Acest gen de program cultural este realizat si de catre Ambasada Marii Britanii.

Ultima actualizare în Marţi, 24 Mai 2011 07:45
 


Sondaje

Sunt utile informatiile oferite?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com