Home Ambasada Germaniei
Ambasada Germaniei
Ambasada Germaniei PDF Imprimare Email
Ambasada Germaniei
Scris de mihaela86   
Miercuri, 25 Mai 2011 12:24

Ambasada Geramaniei in Romania este situata pe strada Gheorghe Demetriade nr 6-8, in Bucuresti. De Ambasada Germaniei apartin si Consulatele germane din Sibiu si din Timisoara. Prin Ambasada Germaniei atat Romania, cat si Germania incearca sa dezvolte relatiile economice si diplomatice bilaterale. Ambasada Germaniei sustine investitorii germani in Romania, dar si pe cei romani in Germania.

Ambasada Germaniei in Romania doreste o cooperare economica intre cele doua state. In plus, Ambasada Germaniei promoveaza in tara noastra comertul exterior. In prezent, Ambasada Germaniei se implica foarte mult in aceste aspecte privind sustinerea si promovarea comertului german-roman. De asemenea, Ambasada Germaniei este implicata si in domeniul cultural.

Incepand cu 1989, Ambasada Germaniei si Romania au inceput sa colaboreze si sa-si imbuntateasca relatiile bilaterale din domeniul cultural. Astfel, Ambasada Germaniei a sustinut predarea limbii germane in scoli, dar si formarea unor institutii care organizeaza cursuri pentru invatarea limbii germane pentru incepatori si pentru avansati. In prezent, pe teritoriul tarii noastre sunt multe scoli si gradinite cu predare in limba germala, centre culturale germane. La acestea putem adauga Institutul German Goethe.

La fel ca si Ambasada Canadei, Ambasada Germaniei pune la dispozitie programe pentru studentii romani care doresc sa studieze in Germania. Ambasada Germaniei in colaborare cu institutii si universitati din tara noastra si din Germania (mai ales din hanovra sau Berlin) pun la dispozitie burse pentru studenti, masteranzi, cercetatori, cadre didactice etc.

De asemenea, Ambasada Germaniei sustine si vizitele culturale pe baza burselor din domenii ca: astronautica si aeronautica, religie si folosofie sau politica. Ambasada Germaniei are o buna colaborare cu Ambasada Romaniei la Berlin. Impreuna sustin depasirea crizei economice, comertul exterior si turismul. Foarte multi romani calatoresc in scopuri turistice in Germania, in acelasi timp in care numerosi turisti nemti ne viziteaza plaiurile mioritice.

Ultima actualizare în Joi, 26 Mai 2011 07:35
 


Sondaje

Sunt utile informatiile oferite?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com