Home Ambasada Romaniei
Ambasada Romaniei
Ambasada Romaniei PDF Imprimare Email
Ambasada Romaniei
Scris de mihaela86   
Joi, 26 Mai 2011 10:43

Ambasada Romaniei are un rol deosebit de important pentru cetatenii romani care locuiesc pe teritoriul altui stat. De altfel, Ambasada Romaniei este importanta si pentru turistii romani care viziteaza alte tari. In caz de nevoie, accidente, probleme iscate pe teritoriul unui stat (furturi, imbolnaviri etc), turistii romani se pot adresa la Ambasada Romaniei din statul respectiv.

In lume exista multe tari in care gasim cate o Ambasada a Romaniei. Multe persoane se gandesc ca exista cate o Ambasada a Romaniei numai in tarile din Europa, insa Romania are ambasada amplasata peste tot in lume, chiar si in tari aflate la zeci de mii de kilometri. Multi ar fi mirati sa afle ca 13 tari din Africa gazduiesc Ambasada Romaniei.

Astfel, intalim Ambasada Romaniei pe teritoriul Africii de Sud, Algeriei, Angolei, Egiptului, Etiopiei, Libiei, Kenyei, Marocului, Nigeriei, Senegalului, Sudanului, Tunisiei si pe teritoriul statului Zimbabwe. Ambasada Romaniei detine in Africa de Sud si un consulat general, in Cape Town. Ambasada romana incearca sa stabileasca relatii politice, diplomatice, culturale si stiintifice cu aceste state din Africa de Sud si nu numai.

De asemenea, exista o Ambasada a Romaniei si in tari din Asia (16 tari din Asia gazduiesc Ambasada Romaniei, dintre care numai China gazduieste din un consulat general si 11 tari din Orientul Mijlociu gazduiesc Ambasada Romaniei, dintre care numai Turcia are doua consulate generale). In tarile in care nu exsiat niciun consulat general, activitatea consulara se desfasoara in Ambasada Romaniei prin intermediul unei sectii consulare.

Cetatenii straini de pe teritoriile statelor in care exista Ambasada Romaniei se pot adresa acesteia pot obtinerea vizelor pentru a calatori in Romania (in interes personal, turistic, de afaceri etc). Obtinerea vizelor difera de la o zona geografica la alta. Ambasada Romaniei acorda vize persoanelor care vor sa calatoreasca in Romania sub conditiile legii internationale.

Ultima actualizare în Vineri, 27 Mai 2011 07:51
 


Sondaje

Sunt utile informatiile oferite?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com