Home Ambasada Rusiei
Ambasada Rusiei
Ambasada Rusiei PDF Imprimare Email
Ambasada Rusiei
Scris de mihaela86   
Marţi, 24 Mai 2011 09:45

Ambasada Rusiei este situata in soseaua Pavel Kiselef, nr 6, sector 1 din Bucuresti, iar Consulatul general de pe langa Ambasada Rusiei este situat la Constanta, in strada Mihai Viteazu, la nr. 5. Exista si in Bucuresti o sectie consulara ce apartine de Ambasada Rusiei si este amplasata in strada Tuberozelor, nr 4, sector 1.

Aceasta sectie consulara ce apartine de Ambasada Rusiei este adesea vizitata pentru eliberarea vizelor. Astfel, persoanele care doresc sa calatoreasca in Federatia Rusa ca turisti sau nu, au nevoie de vize. Termenul de sedere pe teritoriul statului rus este de maxim 90 de zile, dintr-o perioada de 180 zile.

Ambasada Rusiei in Romania se implica in actiuni culturale si diplomatice care au rolul de a mentine si imbunatati relatiile bilaterale dintre tara noastra si Federatia Rusa. De asemenea, Ambasada Rusiei se implica si in acticitati si proiecte culturale. Chiar luna aceasta, Ambasada Rusiei si Romania au comemorat impreuna 66 de ani de la „Victoria in Razboiul pentru Apararea Patriei”. Pe langa Ambasada Rusiei, la aceasta comemorare a participat si Ambasada Marii Britanii, Bulgariei, a Cehiei etc.

Cu ocazia aniversarii a 50 de ani de la primul zbor al lui Gagarin, Ambasada Rusiei si multe alte institutii din tara noastra (printre care putem enumera Agentia cosmica din Romania si Observatorul Astronomic din Romania) s-au implicat in mai multe manifestari si activitati stiintifice si culturale. Acestea au avut ca scop si sarbatorirea a 30 de ani de la primul zbor romano-rus.

Ambasada Rusiei sarbatoreste si promoveaza sarbatorile sale oficiale. Astfel, sarbatorile oficiale pentru Ambasada Rusiei sunt:

1, 2, 3, 4, 5 ianuarie - Anul Nou
7 ianuarie - Craciun
23 februarie - Ziua aparatorilor Patriei
8 marite - Ziua femeilor
1, 2 mai - Sarbatoarea primaverii si muncii
9 mai - Ziua Victoriei
12 iunie - Ziua Rusiei
4 noiembrie - Ziua unitatii nationale.

Ultima actualizare în Miercuri, 25 Mai 2011 07:44
 


Sondaje

Sunt utile informatiile oferite?
 

Vizitatori Online

Avem 5 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com