Home Ambasada Spaniei
Ambasada Spaniei
Ambasada Spaniei PDF Imprimare Email
Ambasada Spaniei
Scris de mihaela86   
Joi, 26 Mai 2011 10:44

Ambasada Spaniei in Romania este situata pe Aleea Alexandru, nr 43, sector 1, Bucuresti. Ambasada Spaniei este amplasata in apropierea Ministerului de Afaceri Externe, a Ambasadei Olandei, a Ambasadei Finlandei si a Ambasadei Ucrainei. Ambasada Spaniei cuprinde si o sectie consulara, care se ocupa de regimul vizelor pentru cetatenii romani sau pentru cetatenii straini cu domiciliul in Romania, care vor sa calatoreasca in Spania.

Calatoriile in Spania pot avea scop de afaceri, personal etc. Odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana si a cresterii numarului de oferte de munca in strainatate, implicit in Spania, Ambasada Spaniei, precum si Ambasada Italiei si-au marit cu mult activitatea in ceea ce priveste regimul acordarii vizelor de calatori in Spania.

Ambasada Spaniei pe teritoriul Romaniei are atributii variate. In primul rand, Ambasada Spaniei in Romania protejeaza interesele cetatenilor spanioli aflati pe teritoriul tarii noastre. In al doilea rand, Ambasada Spaniei apara si promoveaza interesele tarii in Romania. Ambasada Spaniei in Romania vizeaza si relatiile externe cu Republica Moldova.

De asemenea, Ambasada Spaniei promoveaza relatiile bilaterale diplomatice, culturale, politice, economice dintre Spania si Romania. Relatiile diplomatice dintre Ambasada Spaniei si Romania au la baza o prietenie intre cele doua state. Relatiile culturale sunt reprezentate de catre Institutul Cervantes, care se afla in stransa legatura cu Ambasada Spaniei.

Ambasada Spaniei promoveaza cultura spaniola si hispano-americana, traditiile si limba acestei culturi. Relatiile economice dintre cele doua state (Spania si Romania) pun accentul pe comertul exterior, pe investitii economice etc. Ambasada Spaniei sprijina investitorii spanioli pe teritoriul Romaniei, dar si investitorii romani in Spania. Ambasada Romaniei din Spania este in stransa legatura cu Ambasada Spaniei de la noi din tara.

Ultima actualizare în Vineri, 27 Mai 2011 07:51
 


Sondaje

Sunt utile informatiile oferite?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com