Home Ambasada SUA
Ambasada SUA
Ambasada SUA PDF Imprimare Email
Ambasada SUA
Scris de mihaela86   
Miercuri, 01 Iunie 2011 13:26

Ambasada SUA in Romania este situata in Bucuresti, pe strada Tudor Arghezi, nr 7-9, sector 2, Bucuresti. Odata cu aderarea Romaniei la NATO si Uniunea Europeana, relatiile bilaterale dintre Romania si Statele Unite au inceput sa se schimbe considerabil. Ambasada SUA in Romania sprijina toate aspectele legate de dezvoltarea economica si culturala a Romaniei si a tarilor est-europene.

Investitorii americani incep sa fie din ce in ce mai multi pe teritoriul Romaniei, iar Ambasada SUA sustine relatiile economice si comerciale stabilite intre Statele Unite si tara noastra. In plus, Ambasada SUA se implica in combaterea terorismului si cere sprijinul tarii noastre in aceste aspecte. Lupta dusa de Statele Unite impotriva terorismului este cunoscuta in lumea intreaga. Romania s-a implicat considerabil in aceasta activitate a SUA.

De asemenea, exista un sprijin reciproc si o solidaritate aparte intre Ambasada SUA si Romania in lupta impotriva drogurilor. Atat Ambasada SUA, cat si institutiile tarii noastre se implica in eliminarea acestor probleme. Impreuna cu unele institutii romane, Ambasada SUA organizeaza diferite evenimente pentru a reduce numarul consumatorilor de droguri.

Anual, la Ambasada SUA numarul cererilor de vize pentru imigrare in Statele Unite de catre cetatenii romani este unul foarte mare. Sunt foarte multi cetateni romani care isi doresc sa imigreze in SUA pentru locuri de munca mai bine platite, dar si in scopuri turistice. Turismul in SUA este foarte promovat de catre Ambasada SUA in Romania. Mai mult, intreaga cultura americana si traditiile americane sunt promovate de catre Ambasada Statelor Unite pe teritoriul Romaniei.

In fiecare an, Ambasada SUA este inchisa cu ocazia unor sarbatori religioase, nationale si internationale. Astfel, unele sarbatori in care Ambasada SUA este inchisa sunt acestea:

1 Mai-Ziua Nationala a Muncii (in Romania)
30 Mai-Memorial Day (in SUA). In aceasta zi se comemoreaza soldatii americani cazuti la datorie in al Doilea Razboi Mondial.
04 Iulie-Ziua Nationala a Statelor Unite ale Americii (Independence Day)
05 Septembrie-Ziua Nationala a Muncii (in SUA)
10 Septembrie-Ziua lui Columb (in SUA)
24 Noiembrie-Ziua Recunostintei (in SUA)
01 Decembrie-Ziua nationala a Romaniei.

De asemenea, Ambasada SUA este inchisa si in primele zile dupa Anul Nou, in primele doua zile de Craciun si de Paste.

Ultima actualizare în Joi, 02 Iunie 2011 08:32
 


Sondaje

Sunt utile informatiile oferite?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com