Home Ambasada Turciei
Ambasada Turciei
Ambasada Turciei PDF Imprimare Email
Ambasada Turciei
Scris de mihaela86   
Miercuri, 01 Iunie 2011 13:25

Ambasada Turciei in Romania este situata pe calea Dorobantilor, nr 72, sector 1, Bucuresti. Cel mai des Ambasada Turciei in Romania este vizitata de catre cetatenii romani care vor sa calatoreasca in Turcia si doresc sa obtina viza. Ambasada Turciei este adesea vizitata de turistii romani care vor sa viziteze Turcia cu masina personala. Este important de stiut ca sectia consulara din Ambasada Turciei are program numai intre orele 9:00 si 12:30 de luni pana vineri.

Ambasada Turciei in tara noastra sustine comertul dintre state si investitorii turci pe teritoriul Romaniei. Relatiile economice dintre Turcia si Romania sunt cunoscuta de toata lumea. Ambasada Turciei promoveaza prosperitatea si stabilitatea economica. Ambasada Turciei arata toata consideratia pentru oamenii de afaceri romani care vor sa se dezvolte in Turcia.

Relatiile economice dintre Romania si Turcia au inceput sa capete valente mai puternice dupa 1989, iar Ambasada Turciei a fost cea care a sustinut toate proiectele comerciale dintre aceste doua state. Turcia este cel mai mare partener comercial al Romaniei de la Marea Neagra, ceea ce face activitatea din Ambasada Turciei foarte intensa.

De asemenea, Ambasada Turciei sustine democratia, dezvoltarea economica si sociala si cultura intr-un mediu fragil atins de criza economica. Ambasada Turciei isi promoveaza cultura si traditiile pe teritoriul Romaniei, dar si oriunde in lume unde exista Ambasada Turciei. Cultura turca este binecunoscuta de catre romani, datorita unei istorii comune. In plus, pe teritoriul Romaniei traiesc aproximatic 17.000 de cetateni turci.

Conform unor statistici facute publice de catre Ambasada Turciei, numarul de turisti romani pe teritoriul Turciei este de aproximativ 250.000. Acest aspect duc la pastrarea si chiar la imbunatatirea relatiilor bilaterale dintre Romania si Turcia. Un lucru curios la Ambasada Turciei pentru aceste vremuri, este faptul ca aceasta nu detine un site web, spre deosebire de alte ambasade (de exemplu Ambasada Germaniei, Italiei, Spaniei etc .

Ultima actualizare în Joi, 02 Iunie 2011 08:29
 


Sondaje

Sunt utile informatiile oferite?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com