Home Ambasada
Ambasada
Ambasada PDF Imprimare Email
Ambasada
Scris de mihaela86   
Luni, 23 Mai 2011 09:00

Ambasada este un termen despre care cu totii am auzit. Foarte multe tari au cate o ambasada pe teritoriul tarii noastre pentru imbuntatirea relatiilor bilaterale, dar si pentru a proteja drepturile cetatenilor lor. De asemenea, Romania are cate o ambasada pe teritoriul multor state din Europa, America de Nord, Africa, Asia sau Australia. Este foarte important pentru tara noastra ca statele sa aleaga sa-si amplaseze ambasada pe teritoriul Romaniei.

In asa fel relatiile diplomatice, politice, sociale si culturale se imbunatatesc semnificativ. In plus, unui stat poate pune la dispozitia oamenilor materiale care le privesc existenta culturala, istorica, politica etc. Un bun exemplu in acest sens este Ambasada Japoniei. Ambasada poate organiza si evenimente la care pot lua parte atat reprezentantii tarii gazde, cat si cei ai tarii de origine.

In ambasada exista, de cele mai multe ori si sectii consulare. In aceste sectii consulare se pot afla informatii privitoare la regimul vizelor. In unele cazuri in ambasada nu exista sectii consulare, ci exista consulate de sine statatoare. Aceste consulate pot fi asezate in imediata apropiere a ambasadei sau pot fi situate la distante mari (de exemplu, consulatul poate fi situat intr-un oras diferit de ambasada).

In ambasada lucreaza foarte multe persoane. Persoana cea mai importanta dintr-o ambasada este ambasadorul. De obicei, ambasadorul este numit in functie chiar de presedintele statului reprezentat. In ambasada, rolul unui ambasador este unul foarte complex. De asemenea, ambasadorul trebuie sa pastreze o buna relationare intre tara gazda si ambasada tarii reprezentate.

Ambasada este o institutie foarte importanta atat pentru tara gazda, cat si pentru tara reprezentata. Relatiile dintre ambasada si tara gazda trebuie sa fie foarte bune, indiferent daca tarile sunt situate la distante foarte mari. De exemplu, Romania are relatii foarte bune cu Ambasada Chinei sau Ambasada Canadei, ambele fiind situate la o distanta semnificativa de tara noastra.

Ultima actualizare în Marţi, 24 Mai 2011 07:44
 


Sondaje

Sunt utile informatiile oferite?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com